Startpagina
arrangementen-verjaardag
Restaurant
Restaurant
Restaurant bijzonderheden
restaurant-recepten
RestaurantOpeningstijden
RestaurantImpressie
Menukaartdrank
Restaurant_extra_aanbieding
Camping
Fotoalbumpannenkoekenboerderij
Route
Contact
Contact
ContactFormulier

Recepten

Haver-banaan pannenkoekjes


 lunchgerecht· 20 min. (+ 30 min. wachten) • 4 pers.


3 bananen, in plakjes + 1 el citroensap + 150 g havermout + 50 g zelfrijzend bakmeel + . 2 eieren + 300 mi melk + 2 el zonnebloemolie


Schep de bananen plakjes om met het citroensap. Prak de helft van de bananen grof :n roer met de havermout, het bakmeel, de eieren, de melk en een snufje zout tot een beslag. Laat het beslag 30 min. rusten en meng er nog wat water door als het beslag te dik wordt.


Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Schep 4 el beslag in de pan:

1 el per pannenkoekje. Bak de pannenkoekjes in ca. 3 min. aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit met de rest van het beslag.


Serveer de pannenkoekjes warm met de resterende banaanplakjes.



  

Pancacakes 'American stijle' met aardbeien

Ingrediënten voor 4 personen:


Schep 1 eetlepel suiker door de crème fraÎche en zet het mengsel koel weg. Maak de aardbeien schoon, snijd ze desgewenst klein en zet ze koel weg. Splits de eieren, schenk het eiwit in een vetvrije kom en de dooiers in een andere kom. Voeg aan die laatste de bloem en melk toe en meng alles tot een klontvrij geheel. Schep er 1 eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel doorheen.

Klop het eiwit stijf en spatel dit door het beslag van meel en melk. Verhit olie of boter in een bakpan, voeg een grote eetlepel beslag toe en verdeel dit in een cirkel van 8 à 1 0 cm. Bak de pancakes aan beide zijden goudbruin. Houd ze warm op een bord in de oven (80°C). Serveer de pancakes met de aardbeien en een lepel crème fraÎche.

  

Poffertjesspies met aardbeien en witte chocoladesaus


nagerecht· 15 min .• 8 pers.


75 ml slagroom (bekertje 125 mi) + 1 reep witte chocolade (100 g),

fijngehakt of 100 g witte smeltchocolade (pakje 200 g) + 1 pak poffertjes

(koelvers, 320 g) + 1 bak aardbeien (250 g), schoongemaakt en gehalveerd

+ 1 el roze suikerkristallen (taartdecoratie, potje 70 g) extra 8 satéprikkers


Verwarm de room in een kom boven een pan heet water (= au bainmarie).

De bodem van de kom mag het water niet raken. Voeg als de room begint te koken de (smelt)chocolade toe. Roer met een garde tot de chocolade is gesmolten. Haal de kom van de pan.


Rijg aan elke prikker 5 poffertjes. Verwarm de poffertjes volgens de

aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.


Verdeel de spiesjes over 4 borden. Verdeel de aardbeien erover.

Schep de warme chocoladesaus erover en bestrooi met de roze suiker.